Noutati

Compania Phoenixy, producătorul pufuleţilor Gusto, a anunţat că investeşte 900.000 de euro în dotarea cu energie solară a fabricii de la Băicoi

  • Data: 18.07.2013, 9:15:43
  • Taguri: Compania, Phoenixy, producătorul, pufuleţilor, Gusto, a, anunţat, că, investeşte, în, dotarea, cu, energie, solară, a, fabricii, de, la, Băicoi


Compania Phoenixy, producătorul pufuleţilor Gusto, a anunţat, ieri, că investeşte 900.000 de euro în dotarea cu energie solară a fabricii de la Băicoi. În parteneriat cu Tractebel Engineering (parte din grupul GDF Suez), compania a desfăşurat un studiu de cercetare a impactului tehnic şi economic implicat de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricii.
Potrivit unui comunicat remis redacţiei, din costul total, 88% reprezintă investiţie proprie, iar 12% finanţare europeană, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a împrumutului, exclusiv din resursele financiare obţinute prin economisirea energiei, este de trei ani. Producţia anuală va fi de 1,109 MWh, reducând, încă din primul an, consumul de energie convenţională cu 2,630 MWh (38%). În plus, cantitatea de dioxid de carbon (CO2) este redusă cu 449 tone pe an.
Potrivit sursei citate, Phoenixy este un jucător major pe piaţa noastră de pufuleţi, având o producţie zilnică de mai bine de un milion de pungi, respectiv o cotă de piaţă de 70%. Cifra de afaceri a companiei este de peste 18 milioane euro. Societatea deţine, în portofoliul său, 15 tipuri de produse, distribuite la nivel naţional şi internaţional. Pufuleţii sunt vânduţi atât în ţară, cât şi în străinatate, în peste 20 de ţări, exporturile înregistrate de companie crescând cu aproximativ 30% faţă de anul 2012.

sursa: www.bursa.ro

Alte articolele din site