Noutati

General Electric (GE) a vandut turbine de 30 de milioane de dolari pentru parcul eolian Cerna

  • Data: 11.02.2013, 15:45:18
  • Taguri: General, Electric, turbine, parcul, eolian, Cerna


General Electric (GE) a anunţat, vineri, vânzarea a şapte turbine eoliene tip 2,5 MW-103 pentru parcul eolian Cerna, din judeţul Tulcea.
Valoarea totală a contractului, care include şi service-ul, este de aproape 30 milioane de dolari, a declarat, într-o conferinţă, Stephan
Ritter, Director General al diviziei de energie regenerabilă GE. Acest proiect, cu o capacitate instalată de 17,5 MW, deţinut de o companie românească înfiinţată în acest scop, va produce energie pentru a alimenta aproximativ 7.000 de locuinţe, în momentul intrării sale în funcţiune, pe parcursul acestui an.

Reprezentantul GE a precizat: "România este una dintre cele mai atractive ţări din Sud-Estul Europei pentru producţia de energie verde, în special pentru parcuri eoliene. România are cea mai atractivă schemă suport cu certificate verzi, legislaţia din domeniu fiind definitivată anul trecut. De aceea sunt optimist că vânzările turbinelor GE în România vor fi foarte bune în următorii doi - trei ani".

Turbinele eoliene achiziţionate pentru parcul Cerna reprezintă un produs progresiv, seria 2,5, care asigură eficienţă şi fiabilitate ridicate pentru o gamă largă de condiţii de vânt. Aceste aparate sunt prevăzute cu rotoare mai mari, turnuri mai înalte şi un butuc cu o înălţime mai mare decât modelele anterioare, atingând, astfel, o capacitate mai ridicată. Echipamentele de la Cerna vor fi prevăzute cu rotoare de 103 m pentru a maximiza producţia anuală de energie.

În România, GE a mai livrat turbine eoliene pentru parcul eolian Fântânele - Cogealac, dezvoltat în Dobrogea, cu o capacitate de 600 MW. Acesta este cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa, care a intrat integral în funcţiune şi produce suficientă energie pentru a alimenta pes-te un milion de locuinţe în fiecare an. Proiectul foloseşte 240 de turbine eoliene de 2,5 MW de la GE, inclusiv turbina cu numărul 1.000 din clasa de 2,5 MW instalată de GE la nivel global. Tehnologia GE este prezentă şi într-o serie de alte parcuri eoliene din România, printre care Mireasa 2, Siliştea 2 şi Gălbiori.

sursa: www.wall-street.ro

Alte articolele din site