Noutati

LUKERG Renew a preluat un parc eolian de 109 mil. euro din Galati

  • Data: 25.06.2013, 8:43:55
  • Taguri: LUKERG, Renew, a, preluat, un, parc, eolian, de, 109, milioane, euro, din, Galati


LUKERG Renew a preluat de la Vestas un parc eolian din zona Galati, cu o capacitate totala de 70 MW, pentru 109,2 milioane euro, tranzactia urmand sa se incheie in urmatoarele opt saptamani.

Vestas a incheiat un acord pentru vanzarea proiectului Gebeleisis din Romania si Hrabrovo din Bulgaria catre LUKERG Renew, tranzactie in valoare totala de 127 milioane euro, se arata intr-un comuncat transmis vineri de compania daneza, relateaza Mediafax.

Poiectele au fost vandute deoaece dezvoltarea si operarea de parcuri eoliene nu se incadreaza in modelul obisnuit de business al Vestas, precizeaza compania.

Proiectul din zona Galati este operational din luna februarie a acestui an, functionand cu 35 de turbine a cate 2 MW. Productia medie anuala a unitatii este estimata la peste 165 GWh.

Proiectul Hrabrovo din Bulgaria, localizat in regiunea Dobrici, este operational din luna matie a anulu trecut si are o capacitate totala de 14 MW. Cele 7 turbine au o productie anuala estimat la peste 34 GWh, iar valoarea proiectului este de 17,6 milioane euro.

Producatorul danez de turbine eoliene Vestas va ajunge in august la o capacitate instalata de 1.100 MW in Romania si vrea sa deschida la Bucuresti, anul viitor, al doilea centru de servicii al companiei, dupa cel din Madrid.

Vestas are 60 de angajati in Romania si vrea sa suplimenteze personalul, anul viitor, la 200 de persoane.

sursa: www.wall-street.ro

 

Alte articolele din site