Aspecte generale - Automatizari pentru sisteme solare Oventrop

Aspecte generale

Caracteristici tehnice si specificatii ale produsului

?Circuitul Solar

Racordarea si reglarea instalatiei solare au loc prin intermediul statiei solare "Regusol X Duo" cu schimbator de caldura integrat si a controlerului "Regtronic PX". In functie de temperaturile disponibile in circuitul colector, "Regusol X Duo" permite o incarcatura in straturi a boilerului. Temperaturile ridicate sunt incarcate in zona superioara a boilerului, cele scazute in zona de mijloc. De aici rezulta o crestere a eficientei unei instalatii solare. 

 

Incalzirea ulterioara a boilerului

Incalzirea ulterioara a boilerului are loc in corelatie cu senzorul de temperatura al boilerului (T), prin intermediul cazanului.

 

Apa calda menajera

Prepararea apei calde menajere are loc prin intermediul statiei de incalzire a apei potabile "Regumaq X", in caz de nevoie.

Nu se stocheaza apa calda menajera, astfel sunt create conditii igienice optime.

 

Aport la incalzire si cresterea temperaturii din retur

Functia de reglare a temperaturii de tur este preluata de reglarea existenta a cazanului. In functie de temperatura exterioara, este actionat amestecul in statia "Regumat M3".

Pentru a folosi energia solara din boiler, are loc o crestere a temperaturii de retur. In cadrul controlerului "Regtronic PX". In cazul temperaturii de retur  (T7) este mai mica decat temperatura boilerului (T5), ventilul cu trei cai "Tri D" este comutat pe treapta III.

Energia este extrasa din boiler, pentru a creste temperatura de retur.