OKF-CK 22 - Panouri Solare Oventrop

OKF-CK 22

Caracteristici tehnice si specificatii ale produsului

Colectorul plan "OKF-CK 22" are un randament ridicat, prin intermediul absorbantului din aluminiu, sudat cu laser si a sticlei antireflex.

Dimensiuni:

Suprafata bruta: 2.24 m2 (B=1.16m; L=1.93m).

Suprafata absorbanta: 2.02 m2;

Greutate: 42kg.

 

Colectoarele plane "OKF-CK 22" pot fi montate pentru prepararea apei calde menajere si a piscinelor, precum si pentru aportul la incalzire. Colectorul plan poate fi instalat pe lungime sau latime, pe acoeris.

In functie de tipul montajului, va stau la dispozitie doua seturi de baza pentru fiecare din cele doua tipuri de colectoare, seturi de extindere pentru fiecare alt colector adaugat si un set pentru colectorul individual. Sistemele de sine premontate, pentru montajul pe acoperis inclinat sau plan, sunt concepute pentru o montare rapida si rationala la fata locului.

Toate elementele de fixare sunt usor accesibile si fac posibil un montaj rapid.

Panoul absorbant cu serpentina dubla din teava de cupru, sunt conectate prin doua racorduri, cu filet 1/2 FE, la circuitul solar.

Conectarea colectoarelor plane intre ele se face cu ajutorul tuburilor flexibile din otel inoxidabil. Aceasta legatura serveste, in acelasi timp, ca si compensator pentru echilibrarea dilatarilor cauzate de temperatura.

 

Sticla antireflex a colectorului plan "OKF-CK 22" creste transmisia cu 5%. In special in jumatatea cu iarna a anului. In cazul caderii inclinate a luminii transmisia este mult imbunatatita fata de sticla standard. Apa nu formeaza picaturi pe nanostructura sticlei  antireflex, ci curge sub forma unei pelicule subtiri ("no drop effect").