Noutati

 • Data: 05.02.2011, 15:04:43
Panourile solare fotovoltaice se raspandesc si in judetul Prahova Toate centrele sociale din judetul Prahova vor fi dotate, pana la sfarsitul acestui an, cu panouri solare fotovoltaice. Centrele din Urlati si Puchenii Mari utilizeaza deja astfel de sisteme pentru incalzirea apei, precizeaza presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma. „Pentru ca cele doua panouri solare instalate la Urlati si Puchenii Mari si-au dovedit eficienta, pana la sfarsitul anului toate centrele de asistenta sociala din judet vor fi dotate cu astfel (...)
 • Taguri: panouri, solare, judetul, prahova, fotovoltaice, sistem, incalzire, apa
 • Data: 05.02.2011, 14:55:58
Vestas intra oficial pe piata de turbine eoliene din Romania Grupul danez Vestas, cel mai mare producator de turbine eoliene din lume, si-a inaugurat miercuri biroul oficial din Bucuresti, dupa ce in ultimii doi ani activitatea companiei a fost administrata de subsidiara Vestas CEU Romania. Spre deosebire de Vestas, companiile concurente precum General Elect(...)
 • Taguri: vestat, oficial, turbine, eoliene, romania, grup, danez, crestere, energie, eoliana,
 • Data: 05.02.2011, 14:45:15
Dupa cresterea capacitatii instalate de energia eoliana, Romania a ajuns pe locul 7 in UE   Romania si-a marit anul trecut capacitatea instalata in energie eoliana cu 448 MW, la 462 MW, plasandu-se pe pozitia a saptea in UE dupa cresterea de volum, insa este in continuare cu mult in urma altor state membre in aceasta privinta, informeaza Me(...)
 • Taguri: energie, eoliana, romania, capacitate, volum, Transelectrica, electricitate, retea, proiecte, companii, megawatt, euro, centrale, eoliene
 • Data: 04.02.2011, 10:25:22
Viitor = Energie Verde. FMI vrea liberalizarea preturilor la energie. Masura nu ar duce neaparat la cresterea tarifelor, spune ministrul Economiei, Ion Ariton.  Companiile de distributie a gazelor solicita de peste doi ani aceasta majorare, acuzand pierderi. La cererea Fondului Monetar In­ter­national, autoritatile de la Bucuresti se pregatesc sa renunte la preturile reglementate pentru gaze naturale si energie electrica. „Ne solicita (FMI - n.r.)  reverificarea pr(...)
 • Taguri: FMI, vrea, liberalizarea, preturilor, energie
 • Data: 04.02.2011, 19:32:05
Boicotarea selectiva a companiilor petroliere.(Petrom/OMV)   Descriere campanie Despre pretul produselor petroliere s-au spus multe, insa doar un lucru este sigur: avem printre cele mai mari preturi fara taxe per litru din UE, deci companiile de la noi incearca sa scoata un profit maxim.Trecand peste calculele matematice ale preturilor carburantilor despre care se spune ca sunt minime si transparente se pune intrebarea logica (nu la fel de logica si pent(...)
 • Taguri: Boicotarea, companiilor, petroliere, Petrom, OMV
 • Data: 02.02.2011, 13:22:52
Programul "Casa Verde" Iasi s-a incheiat Conform unui comunicat de presa al Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi, sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru proiectele din cadrul programului  "Casa Verde" pentru persoane fizice, s-a incheiat. Suma totala pusa la dispozitia judetului Iasi, de catre Administratia Fondului de Mediu (AFM) in cadrul acestei sesiuni a fost de 2.628.280,42 lei, beneficiarii fiind cele 444 de persoane fizice care au depus la APM Iasi, in perioada iulie 2010-ianuarie 2011, cereri de(...)
 • Taguri: Programul, Casa, Verde, Iasi, incheiat,
 • Data: 01.02.2011, 11:26:05
Istoria Panourilor Solare II (1920 prezent) Descoperirile uriase de gaze naturale din bazinul  Los Angeles in jurul anilor 1920 si 1930 au ucis industria locala de productie a panourilor solare. Decat sa piarda bani datorita schimbarilor de pe piata energiei William J. Bailey, a aplicat invovatiile sale din domeniul solar pentru a dezvolata in incalzitor de apa cu gaz cu control termostatic al temperaturii denumit “Day and Night Gas Water Heater” . Deasemenea el a vandut brevetul pentru incalzitorul solar “(...)
 • Taguri: Istoria, panourilor, solare, panouri, istorie,
 • Data: 31.01.2011, 12:04:03
Istoria panourilor solare - partea I Istoria Panourilor Solare I – (1760-1920)   In Elvetia anilor 1760, Horace de Saussure(...)
 • Taguri: Istoria,panourilor, solare
 • Data: 29.01.2011, 21:10:04
Planeta Pamant Avem datoria morala ca in anul 2011 sa salvam Planeta Pamant, contributia e a noastra, a tuturor.Poate ca pentru fiecare om de pe planeta Pamant cuvantul "acasa" are un inteles diferit ?i poate ca reprezinta un loc sau un spatiu diferit îns? un adev?r fundamental adesea ignorat este faptul ca noi toti cei aproximativ 6 miliarde de oameni traim pe o singura planeta, într-o singura "casa". Din pacate, în ultimii ani, simultan cu (...)
 • Taguri: Planeta, pamant, earth, home, save, planet
 • Data: 28.01.2011, 19:32:24
Cum ajungem sa platim o benzina atat de scumpa, desi avem resurse de petrol Romania are resurse interne de petrol, iar asta nu este un secret pentru nimeni! Cert este ca avem inca, desi ne mai ajung doar pentru mai putin de 20 de ani, dupa cum arata estimarile oficiale! Faptul ca tara noastra are rezerve de titei este incontestabil, dar soferii mai carcotasi spun ca la fel de incontestabil este si faptul ca asta nu ii ajuta deloc atunci cand trebuie sa plateasca plinul la masina, iar (...)
 • Taguri: benzina, atat, de, scumpa, avem, resurse, de, petrol, carburanti, secret, baril, resurse, pret, preturi, motorina, import, accize, combustibil, romania, scumpiri, preturilor, preturi, titei, bani