Noutati

 • Data: 28.01.2011, 19:35:00
Energia regenerabila ar putea inlocui resursele fosile in UE pana in 2050 Combustibilii alternativi au potentialul de a inlocui treptat, pana in 2050, resursele fosile de energie, se arata intr-un raport lansat de Grupul de experti europeni in domeniul combustibililor folositi in transport.  Studiul arata ca UE va trebui sa dezvolte pana in 2050 surse de energie fara petrol si fara emisii de CO2 pentru sectorul de transport, urmare a necesitatii de a reduce impactul actualilor combustibili asupra mediului si a preocuparilor legate de securitatea (...)
 • Taguri: Energia, regenerabila, resurse, fosile, surse, combustibili, mix, viitor, biocombustibil, transport, metan, utilizare, baterii, combustibil, UE, potential, hidrogen, combustibili, sintetici, surse
 • Data: 28.01.2011, 19:36:01
Energia eoliana Energia eoliana este energia continuta de forta vantului ce bate pe suprafata pamantului. Exploatata, ea poate fi transformata in energie mecanica pentru pomparea apei, de exemplu, sau macinarea graului, la mori ce functioneaza cu ajutorul vantului. Prin conectarea unui rotor la un generator electric, turbinele de vant moderne transforma energia eoliana, ce invarte rotorul, in energie electrica. Energia eoliana a fost exploatata pe uscat de cand prima moara de vant a fost(...)
 • Taguri: energie, eoliana, forta, vantului, energia, vantului, vant, forta, mecanica, apa, pompare, rotor, generator, electric, navigatie, egipteni, nil, moara
 • Data: 28.01.2011, 19:36:48
Finantari pentru producerea de energie regenerabila si energie verde Producerea energiei verzi este finantata prin fonduri nerambursabile europene si/sau prin programe nationale pe doua paliere: energie verde destinata comercializarii si energie verde destinata consumului propriu. 1. Energie verde destinata comercializarii si consumului propriu. Producerea acestui tip de energie (cu sursa solara, geo-termala, eoliana, hidro, biomasa, gaz de depozit - gaz de fermentare a deseurilor, gaz de fermentare a namolurilor din instalatii(...)
 • Taguri: Finantari, pentru, producerea, de, energie, regenerabila, si, energie, verde, comercializare, consum, program, national, dezvoltare, rurala, fond, mediu, modernizare, propriu,
 • Data: 28.01.2011, 19:37:52
DEVON ENERGY sustine protestul impotriva OMV-PETROM Protestul înseamn? foarte simplu evitarea benzin?riilor OMV-PETROM, companie care are ?i avantajul c? 1/3 din materia prim? o ob?ine din resursele României la un pre? incomparabil mai mic. Daca ne convingem rudele, prietenii, cunostintele de eficacitatea acestei actiuni OMV-PETROM va fi nevoita sa scada pretul combustibilului si astfel concurenta va fi silita la randul ei sa faca asta  cred in reusita ei, asta pe un termen de 3-6 luni. Un protest tr(...)
 • Taguri: devon, energy, sustine, protestul, impotriva, OMV, PETROM, protest, evitare, benzinarii, companie, pret, mic, concurenta, termen.
 • Data: 26.01.2011, 13:33:09
Energia Solara Soarele este doar una dintre miliardele de stele, dar este sursa de energie a tuturor fiintelor vii de pe intregul Pamant. Energia solara care ajunge pe Pamant in 40 de minute ar fi de ajuns pentru a acoperi nevoia de enrgie pe un an a intregii omeniri. Energia solara este energia radianta produsa in interiorul Soarelui in urma reactiilor de fuziune nucleara. Ea este transmisa pe Pamant intr-o cuanta de energie numita foton, care interactioneaza cu atmosfera si suprafata Pamantul(...)
 • Taguri: energie, solara, soare, radiatii, solare, pamant, putere, energiei
 • Data: 04.02.2011, 19:31:33
Radiatiile solare si utilitatea acestora Atmosfera reflecta aproximativ 30% si absoarbe 20% din radiatia solara; astfel, pe suprafata solului ajung doar 50% din ea. Chiar si asa insa aceasta cantitate este de 170 de milioane de ori mai mare decat productivitatea marilor centrale. In zonele tropicale aceasta cauzeaza arderea tufisurilor, focul izbucnind datorita focalizarii razelor solare prin picaturile de roua, care se comporta ca niste lentile optice. Grecii au utilizat energia solara inca din 400 i.e.n pentru aprinderea f(...)
 • Taguri: radiatia, solara, atmosfera, soare, energie, gratis, radiatiile, utilitatea, solare, cuptor, solar, modern
 • Data: 04.02.2011, 19:30:15
Panourile fotovoltaice In locurile mai putin accesibile, mai izolate de lume, cea mai mare parte a curentului necesar unei gospodarii este furnizata de panourile solare. O parte din curentul astfel generat este folosita pentru incarcarea unor acumulatori, astfel alimentarea cu energie electrica nu se intrerupe odata cu lasarea serii. (...)
 • Taguri: panouri, fotovoltaice, energie, solara, gratis, curent, acumulatori, baterii, solare, instrumente, electronice, celule, fotocelule, centrale