Noutati

 • Data: 25.06.2013, 8:43:55
LUKERG Renew a preluat un parc eolian de 109 mil. euro din Galati LUKERG Renew a preluat de la Vestas un parc eolian din zona Galati, cu o capacitate totala de 70 MW, pentru 109,2 milioane euro, tranzactia urmand sa se incheie in urmatoarele opt saptamani. Vestas a incheiat un acord pentru vanzarea proiectului Gebeleisis din Romania si Hrabrovo din (...)
 • Taguri: LUKERG, Renew, a, preluat, un, parc, eolian, de, 109, milioane, euro, din, Galati
 • Data: 14.06.2013, 17:16:37
La Magurele, incepe construirea celui mai mare laser din lume Consorţiul condus de grupul austriac Strabag, din care mai fac parte companiile Zublin şi Aedificia Carpaţi, va începe, astăzi, la Măgurele, construcţia clădirii care va adăposti cel mai mare laser din lume. Inaugurarea lucrărilor va avea loc în prezenţa comisarului european pentru Politici Regionale, Johannes Hahn. Lista personalităţilor prezente la eveniment îi va mai cuprinde, printre alţii, pe Victor Ponta, premierul Româ-niei, şi Remus Pricopie, mini(...)
 • Taguri: La, Magurele, incepe, construirea, celui, mai, mare, laser, din, lume
 • Data: 23.05.2013, 10:04:25
Electrica împrumută 55 milioane euro pentru un parc eolian Electrica SA licitează contractarea unui credit în sumă maximă de 55 milioane de euro. Potrivit datelor publicate pe SEAP, banii sunt necesari finanţării parcului eolian Frumuşiţa. Împrumutul va fi returnat în 12 ani, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 26 iunie. Parcul are o putere instalată de circa 45 MW (compus din 15 turbine eoliene). sursa: www.bursa.ro(...)
 • Taguri: Electrica, împrumută, 55, milioane, euro, pentru, un, parc, eolian
 • Data: 23.05.2013, 10:01:57
Solar Power Energy construieste un parc fotovoltaic cu fonduri europene Compania Solar Power Energy, cu acţionariat româ­no-german, a primit aprobarea pentru construirea, din fonduri europene, a unei centrale fotovoltaice de aproape 5 MW. Valoarea estimată a investiţiei este de 66.427.300 lei fără TVA, din care suma maximă a finanţării nerambursabile din fonduri europene este de 46.499.110 lei, potrivit datelor furnizate de companie. Cererea de finanţare a fost depusă în aprilie 2010, iar scrisoarea de comunicare a aprobării(...)
 • Taguri: Solar, Power, Energy, construieste, un, parc, fotovoltaic, cu, fonduri, europene
 • Data: 16.05.2013, 8:58:06
Aprecierea NASA pentru realizarea unor puşti din România care abia au învăţat să citească Inventatori din 15 ţări şi-au prezentat recent creaţiile în cadrul Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovării EUROINVENT 2013, salon de inventică desfăşurat zilele acestea la Iaşi. Au atras atenţia vizitatorilor tot felul de minunăţii, care mai de care mai (aparent) năstruşnice ori cu un grad ridicat de utilitate. Printre acestea: racheta de tenis “inteligentă”, creată de doi cercetători de la Universitaty of Waterloo (Canada), noi compu(...)
 • Taguri: Aprecierea, NASA, pentru, realizarea, unor, puşti, din, România, care, abia, au, învăţat, să, citească
 • Data: 16.04.2013, 9:21:29
Peste 50 de proiecte de parcuri fotovoltaice, inregistrate la autoritatile de mediu din Arad Peste 50 de proiecte de dezvoltare a unor parcuri fotovoltaice au fost inregistrate la autoritatile de mediu din Arad, pentru obtinerea autorizatiilor, sute de hectare de terenuri urmand sa fie acoperite cu panouri solare daca investitiile se vor concretiza. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Arad au declarat ca au inregistrat 54 de proiecte de construire a unor parcuri fotovoltaice, (...)
 • Taguri: Peste, 50, de, proiecte, de, parcuri, fotovoltaice, inregistrate, la, autoritatile, de, mediu, din, Arad
 • Data: 10.04.2013, 9:02:33
Primăria Sfântu Gheorghe face un parc fotovoltaic de 11 milioane de euro Primăria Sfântu Gheorghe va amenaja un parc fotovoltaic în urma unei investiţii de aproximativ 11 milioane de euro. Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat, vineri, în prezenţa ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă. Proiectul se numeste "Sistem fotovoltaic pentru producerea de energie electrică pentru iluminatul public şi alimentarea unor instituţii în municipiul Sfântu Gheorghe" sursa: www.(...)
 • Taguri: primaria, face, un, parc, fotovoltaic, de, milioane, de, euro
 • Data: 04.04.2013, 9:24:59
„Casa Prispa“, prima locuinţă din România care produce curent electric La marginea unei păduri din comuna băcăuană Mărgineni, departe de ochii lumii, a fost ridicată recent o casă cochetă, izolată de restul locuinţelor. Puţini dintre oamenii locului ştiu că această construcţie este unică în România şi că a fost realizată de un grup de studenţi din Bucureşti. Proprietarii, o familie din Bacău, au cumpărat-o în august 2012, cu preţul de 45.000 de euro, &ic(...)
 • Taguri: locuinţă, din, România, care, produce, curent, electric, cu, panouri, fotovoltaice
 • Data: 22.02.2013, 13:57:48
Avionul care zboară fără combustibil începe să traverseze America Avionul Solar Impulse a fost îmbarcat joi la bordul unui cargo Boeing747 cu destinaţia SUA, unde urmează să traverseze în zbor teritoriul nord-american de la Vest la Est, fără o singură picătură de combustibil. Deocamdată, avionul, conceput în Elveţia şi care funcţionează pe bază de energie solară, nu este în măsură să efectueze zboruri transatlantice. În ajun, a fost desfăşurată o operaţiune complexă de încăr(...)
 • Taguri: Avionul, care, zboară, fără, combustibil, începe, să, traverseze, America
 • Data: 11.02.2013, 15:45:18
General Electric (GE) a vandut turbine de 30 de milioane de dolari pentru parcul eolian Cerna General Electric (GE) a anunţat, vineri, vânzarea a şapte turbine eoliene tip 2,5 MW-103 pentru parcul eolian Cerna, din judeţul Tulcea. Valoarea totală a contractului, care include şi service-ul, este de aproape 30 milioane de dolari, a declarat, într-o conferinţă, Stephan Ritter, Director General al diviziei de energie regenerabilă GE. Acest proiect, cu o capacitate instalată de 17,5 MW, deţinut de o companie românească înfiinţată în ac(...)
 • Taguri: General, Electric, turbine, parcul, eolian, Cerna