Noutati

 • Data: 29.11.2012, 11:27:05
S-a deschis cel mai mare parc solar funcţional din tara Societatea RaRa Parc a deschis, ieri, în oraşul tulcean Isaccea, cel mai mare parc solar funcţional din România, acesta urmând să asigure consumul necesar pentru circa 4.700 de gospodării. Lucrările de realizare a centralei fotovoltaice au început în urmă cu aproape trei luni, demersurile pentru punerea în practică a investiţiei demarând încă din luna mai a acestui an. "Legislaţia a fost una dintre cele mai dificile probleme pe c(...)
 • Taguri: a, fost, inaugurat, cel, mai, mare, parc, solar, funcţional, din, tara
 • Data: 27.11.2012, 10:56:56
Parcul eolian Fantanele-Cogealac al CEZ a fost finalizat si a intrat in faza de testare Parcul eolian Fantanele-Cogealac al grupului CEZ a intrat joi in faza de testare operationala, dupa conectarea la retea a ultimei din cele 240 de turbine, iar capacitatea instalata totala a ajuns la 600 de megawati, astfel incat peste 1 milioan de gospodarii pot fi alimentare cu energie. Prima turbina de la Fantanele-Cogealac, cel mai mare parc eolian continental din Europa, a fost pusa in functiune in iunie 2010, iar ultima in dimineata zilei de joi, se arata intr-un (...)
 • Taguri: Parcul, eolian, Fantanele, Cogealac, CEZ, a, fost, finalizat, si, a, intrat, in, faza, de, testare
 • Data: 23.11.2012, 12:46:53
Hidroelectrica ataca doua mine cu aur: energia fotovoltaica si eoliana Hidroelectrica intra pe segmentul productiei de energie fotovoltaica si eoliana, comandand mai multe studii de fezabilitate in acest sens, in paralel urmand sa inceapa constructia mai multor centrale hidro, investitiile bugetate anul viitor pentru aceste proiecte fiind de 250-300 milioane euro. "Am comandat mai multe studii de fezabilitate, vom prioritiza in (...)
 • Taguri: Hidroelectrica, ataca, doua, mine, cu, aur, energia, fotovoltaica, si, eoliana
 • Data: 23.11.2012, 12:24:57
Cel mai mare parc solar din Romania va fi deschis la Isaccea Firma RaRa Parc, din Brasov, va pune in functiune la Isaccea, saptamana viitoare, cel mai mare parc solar din Romania, cu o capacitate de 8,75 MW. Energia produsa de Centrala Fotovoltaica Isaccea va asigura consumul a 4.000 de gospodarii. Contractorul general al proiectului este compania germana Gehrlicher Solar. In Romania sunt instalate panouri fotovoltaice cu o putere cumulata de 13,1 MW, iar anul viitor ar urma sa fie construite alte unitati, de aproape 100 MW. C(...)
 • Taguri: Cel, mai, mare, parc, solar, din, Romania, va, fi, deschis, la, Isaccea
 • Data: 23.11.2012, 12:17:59
Cel mai mare parc eolian din Europa se afla în România CEZ a conectat astăzi la reţea ultima dintre cele 240 de turbine eoliene ale parcului eolian Fântânele-Cogealac din România. Capacitatea totală instalată este începând de astăzi de 600 MW, fiind cel mai mare parc continental din Europa. Parcul eolian poate să asigure energie electrică pentru peste un milion de gosdpodării din România în fiecare an, au comunicat reprezentanţii companiei.Prima turbină a parcului eolian F(...)
 • Taguri: Cel, mai, mare, parc, eolian, din, Europa, se, afla, în, România
 • Data: 23.11.2012, 11:52:08
Firma greceasca Egnatia construieste parcuri fotovoltaice de 50 milioane de euro Compania grecească Egnatia are în România contracte pentru construcţia mai multor parcuri de producţie a energiei în panouri fotovoltaice cu o putere totală de 35 MW, proiecte de 50 milioane de euro, şi estimează că anul viitor investiţiile în acest domeniu vor creşte semnificativ în toată ţara. "Pentru anul viitor avem contracte fixe cu mai mulţi investitori pentru construcţia unor parcuri solare de 25 MW. La nivelul întregii pieţe, cre(...)
 • Taguri: Firma, greceasca, Egnatia, construieste, parcuri, fotovoltaice, de, 50, milioane, de, euro
 • Data: 23.11.2012, 10:47:03
Tinmar a intrat pe piata productiei de energie din panouri solare Tinmar, una dintre cele mai mari companii de comerţ cu energie din România, controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, a intrat pe piaţa producţiei de energie în panouri fotovoltaice, domeniu în care vizează o capacitate instalată de 50 MW. "Dezvoltăm parcuri solare pentru necesarul propriu de certificate verzi. Avem un target de 50 MW în solare, deocamdată finalizăm primul proiect de 3 MW, în judeţul Gorj", a dec(...)
 • Taguri: Tinmar, a, intrat, pe, piata, productiei, de, energie, din, panouri, solare
 • Data: 23.11.2012, 9:40:08
Greenpeace: "Romania va produce, in 2050, 84 la suta din energie din surse regenerabile" România va ajunge, până în 2050, să producă energie din surse regenerabile în proporţie de 84% din total, în condiţiile în care, în prezent, producţia este estimată la 25%, relevă Raportul Energy [R]evolution pentru 2012, lansat, ieri, de Greenpeace România. În prezent, sursele regenerabile satisfac un sfert din energia primară de căldură a României, contribuţia principală provenind din util(...)
 • Taguri: Greenpeace,Romania,va produce,in,2050,84%,din,energie,din,surse,regenerabile
 • Data: 21.11.2012, 12:13:11
România în 2016 - energia solară o va depăși pe cea din surse nucleare Cantitatea de energie produsă din sursă solară o va depăși pe cea din surse nucleare în anul 2016, dacă investițiile în panouri fotovoltaice continuă în același ritm ca până acum, arată datele oficiale prezentate de Autoritatea Națională de Reglementări în domeniul Energiei (ANRE). "Capacitatea instalată a parcurilor solare va atinge între 50 și 100 MW în 2012, între 500 și 1000 MW p&aci(...)
 • Taguri: România, în, 2016, energia, solară, o, va, depăși, pe, cea, din, surse, nucleare
 • Data: 19.11.2012, 9:37:07
Reglementatorul pieţei de energie (ANRE) va propune diminuarea sprijinului pentru investiţiile în energia regenerabilă. Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE, a declarat, ieri, la Focus Energetic, că va propune, în raportul privind piaţa de energie pe 2012, reducerea numărului de certificate verzi pentru parcurile fotovoltaice şi cele eoliene deoarece au scăzut costurile acestui tip de investiţii. Domnia sa a explicat: "A scăzut costul investiţiei pentru un MW instalat în parcurile fotovoltaice. Cos­tul tehnologiei a scăzut cam la jumătate fa(...)
 • Taguri: Reglementatorul, pieţei, de, energie, ANRE, va, propune, diminuarea, sprijinului, pentru, investiţiile, în, energia, regenerabilă