Noutati

 • Data: 05.11.2012, 16:33:40
Prima localitate din România iluminată cu tehnologia LED: "Noaptea poţi circula fără faruri" O micuţă comună clujeană este prima localitate luminată cu tehnologia LED, de 20 de ori mai ieftină decât iluminatul clasic şi unde durata de viaţă ajunge la 35 de ani. Prima localitate din România iluminată cu LED-uri este nu un oraş, ci comuna clujeană Mociu, cu 7 sate în admnistrare. În noiembrie 2010, în locul celor 262 de corpuri clasice de iluminat au fost instalate 400 de lămpi care folosesc tehnologia LED. Schimbarea sistemului (...)
 • Taguri: Prima, localitate, din, România, iluminată, cu, tehnologia, LED, noaptea, poţi, circula, fără, faruri
 • Data: 02.11.2012, 10:26:33
Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania incepe productia in 2013 Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania va incepe sa produca in primele zile din 2013, in Mehedinti, in urma unei investitii de 16,5 milioane de euro, au declarat reprezentantii grupului UTI, care va asigura lucrarile de montaj si instalatii. Parcul, detinut de grupul portughez Efacec, se intinde pe o suprafata de 36 de hectare in localitatea Cujmir din Mehedinti Instalatia va cuprinde 52.000 de panouri fotovoltaice si va produce anual o cantitate de energie ca(...)
 • Taguri: Cel, mai, mare, parc, fotovoltaic, din, Romania, incepe, productia, in, 2013
 • Data: 01.11.2012, 10:25:09
CEZ: Romania, cea mai primitoare piata. Negociem noi proiecte eoliene Grupul CEZ este in "negocieri avansate" pentru a cumpara noi proiecte eoliene in Romania, a declarat miercuri directorul responsabil pentru investitiile externe Martin Pacovsky. Grupul CEZ investeste in prezent 1,1 miliarde de euro in zona Dobrogea, pentru realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW - Parcurile Eoliene CEZ de la Fantanele, Gradina si Cogealac, transmite Bloomberg. "Romania este(...)
 • Taguri: CEZ, Romania, cea, mai, primitoare, piata, negociem, noi, proiecte, eoliene
 • Data: 24.10.2012, 10:19:59
Transelectrica: Prea multi producatori in piata energiei regenerabile in Romania Unitatile de productie a electricitatii din surse regenerabile "sunt prea multe" si nu vor functiona toate, dar "la limita" ar putea elimina de pe piata centralele termice, potrivit companiei de stat Transelectrica.   "Nu vor functiona toti pentru ca sunt prea multi, dar in 15 ani va creste consumul sau vor fi puse in functiune investitii noi, capabile sa stocheze energia (centrale cu pompaj, baterii de acumulatoare, etc.), si se vor(...)
 • Taguri: Transelectrica, Prea, multi, producatori, in, piata, energiei, regenerabile, in, Romania
 • Data: 24.10.2012, 10:16:45
Indienii de la Suzlon livreaza primele eoliene pe piata din Romania Producătorul indian de turbine eoliene Suzlon a încheiat cu firma PE Deus Ex primul contract de livrare a unor turbine eoliene pe piaţa românească. Contractul a fost încheiat între firma REpower Systems SE, o subsidiară a Suzlon, şi PE Deus Ex, o firmă de proiect deţinută de grupul german WSB International, potrivit unui comunicat al Repower, citat de Mediafax. Acordul prevede livrarea a opt turbine, fiecare cu o capacitate de 3,2 MW. Turbinele urmează s(...)
 • Taguri: Indienii, de, la, Suzlon, livreaza, primele, eoliene, pe, piata, din, Romania
 • Data: 19.10.2012, 9:43:09
Cea mai mare companie energetica austriaca si-a relocat sediul din Romania Verbund, cel mai mare producator de energie din Austria, si-a relocat biroul din Romania, inchiriind un spatiu de peste 200 mp in cladirea de birouri Unimed Building, a anuntat Crosspoint, consultantul imobiliar care a intermediat tranzactia. Noul sediu al companiei, care detine o centrala electrica eoliana in judetul Tulcea, este situat in apropiere de Piata Universitatii. Verbund este cea mai mare companie energetica din Austria, cu o cifr(...)
 • Taguri: Cea, mai, mare, companie, energetica, austriaca, si-a, relocat, sediul, din, Romania
 • Data: 12.10.2012, 23:55:59
Parcul eolian construit in România este cel mai mare din Europa Parcul eolian din România este cel mai mare din Europa, cu o capacitate record de 540 MW, după ce o nouă turbină eoliană a fosta conectată joi la reţea, potrivit unui comunicat de presă al grupului de utilităţi ceh CEZ d(...)
 • Taguri: Parcul, eolian, construit, in, România, este, cel, mai, mare, din, Europa
 • Data: 10.10.2012, 10:20:58
Selgros va investi 20 de mil de euro in panouri fotovoltaice Selgros planuieste sa investeasca peste 20 de milioane de euro in sisteme fotovoltaice amplasate pe acoperisurile a 11 magazine din sudul tarii. Primul sistem fotovoltaic a fost inaugurat marti, la magazinul din Pantelimon si a costat doua milioane de euro. Se preconizeaza ca investitia urmeaza sa fie recuperata in urmatorii sase ani. Urmeaza c(...)
 • Taguri: Selgros, va, investi, 20, de, mil, de, euro, in, panouri, fotovoltaice
 • Data: 09.10.2012, 10:05:39
Companiile incep sa produca energie regenerabila, pentru reducerea costurilor Intr-o piata in care mediul de afaceri asteapta cresteri de pana la 15% a pretului energiei pe plan mondial, in urmatorii cinci ani, noul trend in randul companii Cheltuielile cu energia reprezinta 5% din costurile operationale pentru jumatate din companiile participante la studiu, in timp ce un grup important (22%) a declarat ca aceste cheltuieli se ridica la peste 20%, potrivit unui studiu Ernst&young, realizat in randurile a 100 de multinationale, cu venitu(...)
 • Taguri: Companiile, sunt, interesate, din, ce, in, ce, mai, mult, sa, produca, energie, regenerabila, pentru, reducerea, costurilor
 • Data: 08.10.2012, 15:21:38
Dezvoltatorii mari nu isi mai permit sa nu construiasca "verde" Nici un dezvoltator important nu isi mai permite acum sa nu construiasca “verde” si foarte curand acest trend va fi urmat si de jucatorii locali, care au proiecte mai mici pe piata de birouri, afirma Cezar Florea, LEED Green Associate, seful departamentului de project management al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle. Trendul cladirilor verzi si, implicit al certificarilor care atesta faptul ca o dezvoltare este verd(...)
 • Taguri: Dezvoltatorii, mari, nu, isi, mai, permit, sa, nu, construiasca, "verde"