Noutati

 • Data: 06.10.2012, 1:14:26
Retailer si producator de energie verde: Selgros deschide un parc fotovoltaic de 2 mil. euro Selgros, operator de magazine de tip cash & carry (cu vanzare angro), va deschide saptamana viitoare primul sau parc fotovoltaic, amplasat pe acoperisul magazinului din Pantelimon, la (...)
 • Taguri: Retailer,producator,energie,verde,Selgros,deschide,parc,fotovoltaic,doua,milioane,euro
 • Data: 28.09.2012, 15:04:04
Romania, ideala pentru investitorii in proiecte de energie regenerabila Romania ocupa locul 13 la nivel mondial in ceea ce priveste atragerea investitorilor pentru derularea de proiecte de energie regenerabila, a declarat joi Dan Simion, director general al Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS). "Romania se afla pe locul 13 in lume in ceea ce priveste atractivitatea investitorilor pentru proiecte in energie regenerabila. In afara faptului ca este in interesul nostru, ca se creeaza locuri d(...)
 • Taguri: Romania, ideala, pentru, investitorii, in, proiecte, de, energie, regenerabila
 • Data: 27.09.2012, 16:39:02
Programul “Casa Verde” a primit finantare de 20 milioane lei Programul 'Casa Verde' dispune, până la finele anului, de 20 milioane de lei pentru proiectele depuse până în prezent la Administraţia Fondului pentru Mediu, a declarat, într-o conferinţă de specialitate, Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Pădurilor. 'Prin politicile pe care le facem pe (...)
 • Taguri: Programul, Casa, Verde, a, primit, finantare, de, 20, milioane, lei
 • Data: 27.09.2012, 11:32:41
Devon Energy a inaugurat cel mai mare sistem fotovoltaic din Iasi Recent, compania Devon Energy a furnizat si montat un sistem complet de 24 panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. Beneficiarul este o companie ce activeaza in domeniul agricol, iar hala de productie se afla la iesirea din localitatea Letcani, judetul Iasi. Sistemul fotovoltaic este deja pus in functiune, avand o putere instantanee de 6 kw si capacitatea de stocare de 28,8 kw, ceea ce confera independenta energetica pentru beneficiar. (...)
 • Taguri: Devon, Energy, cel, mai, mare, sistem, fotovoltaic, din, Iasi
 • Data: 26.09.2012, 12:06:52
Mecca vrea sa conduca expansiunea Arabiei Saudite in domeniul energiei solare Mecca, vizitata anual de milioane de pelerini atrasi de cel mai sfant loc al islamului, vrea sa devina primul oras din Arabia Saudita care opereaza o centrala de mari dimensiuni pentru generarea de energie regenerabila Autoritatile locale vor sa aleaga la inceputul anului urmator, dintr-un grup de 20 de ofertanti, investitorul care va construi si opera facilitati ce vor produce 385 GWh pe an, incluzand o capacitate de energie sol(...)
 • Taguri: Mecca, vrea, sa, conduca, expansiunea, Arabiei, Saudite, domeniul, energiei, solare
 • Data: 26.09.2012, 12:04:19
"Turnul Oraşului Solar" va fi simbolul de bun venit la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 Turnul Oraşului Solar", construit pe vîrful insulei Cotonduba, va fi simbolul de bun venit la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016El va putea fi văzut de vizitatorii şi participanţii la această competiţie cînd vor sosi pe calea aerului sau a apei.   Turnul captează energia solară. El va furniza energie pentru întreg oraşul olimpic, dar şi pentru o parte din Rio. Apa este pompată din ocean pentru (...)
 • Taguri: Turnul, Oraşului, Solar, simbolul, bun, venit, Jocurile, Olimpice, Rio, 2016
 • Data: 12.09.2012, 2:28:34
Scad resursele de energie primara Resursele de energie primara au scazut in primele sapte luni cu 3,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cele de energie electrica au crescut cu 0,2%, a anuntat vineri Institutu(...)
 • Taguri: Scad, resursele, de, energie, primara
 • Data: 08.09.2012, 0:57:14
Parc fotovoltaic dezvoltat in Vrancea cu know-how danez si portughez Martifer Solar, societate afiliata grupului portughez Martifer, in calitate de contractor EPC, a finalizat constructia unei instalatii fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW in comuna Pufesti, judetul Vrancea, Romania, pentru compania daneza Eurowind Energy A/S. (...)
 • Taguri: Parc,fotovoltaic, dezvoltat, in, Vrancea, cu, know-how, danez, si, portughez
 • Data: 03.09.2012, 22:40:30
Parcul fotovoltaic din Bistrita-Nasaud a fost conectat la retea Contractorul EPC Egnatia Romania anuntă că a finalizat lucrările şi conectarea la reţea a parcului fotovoltaic de 1,7 MW al companiei cu capital privat românesc "Casa de Investiţii Alianţa' din localitatea Lechinţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, se transmite într-un comunicat de presă.Egnatia România a folosit pentru finalizarea acestui parc fotovoltaic 6.762 panouri solare fixe şi 54 invertoare. Lucrarile de contrucţie au fost realizate în patru săpt(...)
 • Taguri: Parcul, fotovoltaic, din, Bistrita-Nasaud, a, fost, conectat, la, retea
 • Data: 31.08.2012, 1:28:39
Global Energy Seminar In perioada 4-7 noiembrie 2012, la Harvard Business School, Boston, SUA, va avea loc Seminarul de Energie Globala. Acest seminar analizeaza influenta recentelor inovatii asupra energiei globale. Aici veti obtine i(...)
 • Taguri: Global, Energy, Seminar